I. helyszín - Kodály Központ, Pécs - 2017. december 9.

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
HomeI. helyszín – Kodály Központ, Pécs – 2017. december 9.

[I. helyszín – Kodály Központ, Pécs – 2017. december 9.]

I. helyszín – Kodály Központ, Pécs – 2017. december 9.

A koncert egyediségének, műfaji sajátosságának köszönhetően több kulturális ágazat találkozik egymással egy kiváló átmenetet képezve a himnikus adventi hangulatból a populárisabb könnyűzenei műfaj felé. A karitatív jótékonysági eseménnyel célunk hogy hozzájáruljunk a gálakoncertünkön összegyűjtött adományokkal, felajánlásokkal a Szemem Fénye Alapítvány Gyermekhospice Dóri Házának támogatásához.

A koncert műsorideje: 2×50 perc
A koncert helyszíne: Kodály Központ, Pécs
A helyszín férőhelye: 948 fő
A koncert időpontja: 2017. december 9. 19.00
A rendezvény fővédnökei: Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere
A rendezvény kezdeményezettje: Szemem Fénye Alapítvány Gyermekhospice Dóri Ház

Fellépő művészek:
Pécsi Mátyás Király Utcai Általános Iskola Kicsinyek kórusa, Nagykórusa, és Kamarakórusa vezényel Módis Anita karnagy
Virtuózok
Molnár Ferenc Caramel
Pécsi Vonósok vezényel Győri Kornél karmester
Déki Lakatos Sándor Liszt Ferenc díjas prímás

A Koncertről:
Adventi dallamok jótékonysági gálakoncert megrendezését egy nemes célból inspirálódva a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány indította útjára 2015. december 13-án, amely kiemelt program zenei szegmensével az egyetemes magyar zenei kultúránkat, karitatív céljával pedig egy nemes közhasznú célt kíván támogatni. A jótékonysági gálakoncertünk első helyszínének Pécs városát választottuk, amelynek a Kodály Központ ad otthont, s aminek köszönhetően Kodály Zoltán zeneszerző nevéhez, munkásságához, emlékévéhez a Kodály-emlékévhez is hűek maradunk, aki egyediségével oly sokat adott egyetemes kultúránk számára.

E karitatív rendezvényünkön számos helyi fellépővel, kórussal, zenekarral kívánunk együttműködni a siker érdekében, ezzel is hozzájárulva Pécs város kulturális életének minél szélesebb körben való megismertetéséhez. A program sokszínűségének, s műfaji sajátosságából adódóan minden korosztály számára kiváló, egész estés szórakozást nyújt az egyetemes kultúra jótékony jegyében. Az Adventi dallamok nemcsak műfajában hanem egyedi zenei felépítésében is kiválóság, ami változatosság ezt a produkciót igazán egyedivé teszi Magyarországon.

A műsorról:
A rendezvény helyszíne: A Kodály Központ Magyarország egyik legszebb és legjobb akusztikájú koncert- és konferenciaépülete. A hangversenyterem közel ezer fő befogadására alkalmas, kiváló akusztikájának köszönhetően minőségi zenei rendezvények megvalósítását garantálja, ebből kifolyólag esett választásunk a Kultúra városának neves helyszínére.
A rendezvény fellépő művészei: Az Adventi dallamok jótékonysági gálakoncertünket a Mátyás Király Utcai Általános Iskola Kórusa indítja útjára amely programrészben karácsonyi dalokat, igazi klasszikusokat hallhatunk felcsendülni a tehetséges kórustagoktól, akik egészen 8 évestől, a 18 éves korosztályig egyediségükkel, hangzás világukkal felemelő élményt adnak.

Majd ezt követően az MTVA komolyzenei tehetségkutatójának ifjú virtuóz tehetségei kápráztatják el a kedves adományozó közönséget, akik egy-egy darabot Déki Lakatos Sándor Liszt Ferenc díjas hegedűművésszel is előadnak, a zenekari kíséretről Győri Kornél karmester vezetésével a Pécsi Vonósok Zenekar gondoskodik. E remek produkció után könnyedebb zenei átvezetéssel betekintést a nyújtunk könnyűzene világába, amelyben Molnár Ferenc Caramel énekes élő adja sokat számára ismert dalait, amely szerzeményeket ismételten a Pécsi Vonósok Zenekar kísér.

Az egyedülálló kulturális vonalak ötvözését végül egy hatalmas fináléval kívánjuk zárni, ahol a fellépő művészek együtt lépnek színpadra, ebben a záró eseményben egyben köszöntünket nyilvánítjuk ki az adományozó közönségünknek, és támogató partnereinknek egyaránt.

A rendezvényünk célja hogy mai kulturális életben olyan maradandó értékeket teremtsünk amelyek nem csak egyetemes kultúránk fejlődését szolgálja, hanem annak képviselőit, követőit is támogatja ezzel is irányt mutatva a minőségi kultúra fontosságának, annak igénylésének a jövő nemzedéke felé. Ezzel az nemes kezdeményezéssel nemcsak az adományozói kultúránkról egy pozitív adományozási képet kívánunk kialakítani, hanem ennek köszönhetően bizalmi imázst is építenénk a civil szervezetek és az adományozó civilek között, amelynek legkiválóbb helyszíne Pécsett a kultúra igazi bölcsője, s annak városa amely oly sokat ad a nemcsak zenei hanem az egyetemes magyar kultúránknak is egyaránt.

Műsorfüzet:


Magyar Zenei Kulturális Alapítvány – www.magyarzeneikultura.hu – Copyright © 2017 | Szerző: Pacsai Gábor kuratóriumi elnök