II. helyszín - Kölcsey Központ, Debrecen - 2017. december 17.

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
HomeII. helyszín – Kölcsey Központ, Debrecen – 2017. december 17.

[II. helyszín – Kölcsey Központ, Debrecen – 2017. december 17.]

II. helyszín – Kölcsey Központ, Debrecen – 2017. december 17.

Koncert leírása:
A koncert egyediségének, műfaji sajátosságának köszönhetően több kulturális ágazat találkozik egymással egy kiváló átmenetet képezve a himnikus adventi hangulatból a populárisabb könnyűzenei műfaj felé. A karitatív jótékonysági eseménnyel célunk hogy hozzájáruljunk az egyetemes kultúránk leendő nemzedékének zenei fejlődéséhez.

A koncert műsorideje: 2×50 perc
A koncert helyszíne: Kölcsey Központ, Debrecen
A helyszín férőhelye: 946 fő
A koncert időpontja: 2017. december 17. 19.00
A rendezvény fővédnökei: dr. Papp László Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere; Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter
A rendezvény kezdeményezettje: Debreceni Önkormányzati Óvodák

Fellépő művészek:
Lautitia Kóruscsalád vezényel Nemes József karnagy
Virtuózok
Molnár Ferenc Caramel Fonogram-és BRAVO díjas énekes
Kodály Filharmonikusok Debrecen vezényel Kovács László Liszt Ferenc-díjas karmester, érdemes és kiváló művész
Déki Lakatos Sándor Liszt Ferenc-díjas prímás

Program bemutatása:
Adventi dallamok jótékonysági gálakoncertek a pécsi közreműködők és a Kodály Központ után, Debrecen városában folytatja jótékonysági kezdeményezését. Kiemelt karitatív eseményünk következő helyszíne a neves Kölcsey Központ, amely már számos jótékonysági koncertnek adott otthont, ezzel is segítve a sikeres civil kezdeményezések megvalósulását.

A debreceni jótékonysági rendezvényünket is olyan neves művészekkel kívánjuk megvalósítani mint a Lautitia Kóruscsalád, Virtuózok, Molnár Ferenc Caramel, Déki Lakatos Sándor Liszt Ferenc-díjas hegedűművész és a Kodály Filharmonikusok Debrecen szimfonikus zenekarra, akik szakmai hozzáértésükkel, számos kiváló zenei produktumukkal oly sokat adtak egyetemes kultúránk részére, s szintén egyetértenek adományozási céljainkkal, ezzel is hozzájárulva kitűzött célunk megvalósításához.

Az Adventi dallamok ezen helyszínen is, mint az előző helyszínhez hasonlóan a karácsonyi ünnepekhez méltóan az advent harmadik vasárnapja „Rózsaszín vasárnap” (örömvasárnap) adja meg a rendezvény himnikusságát. Fontos kiemelnünk hogy a rendezvényünkkel egy időben ünnepeljük Kodály Zoltán zeneszerző születésének 135.-ik évfordulóját, a gálakoncertünkkel is tiszteletünket kívánjuk kifejezni az egyetemes magyar kultúra kimagasló egyénisége előtt.

A koncertről:
A rendezvény helyszíne: A Kölcsey Központ kiválóan alkalmas nagy létszámú néző közönséggel rendelkező koncertek megvalósításához. A nagyterem amelyben a gálakoncertet kívánjuk megrendezni 946 fő befogadására alkalmas. A rendezvény fellépő művészei: Az Adventi dallamok jótékonysági gálakoncertünket mint ahogy Debrecen Város esetében, gyerekekből álló Lautitia Kóruscsalád nyitja meg akik zenei kíséretéről Kovács László Liszt, Érdemes és kiváló művész díjas karmester vezetésével a Kodály Filharmonikusok Debrecen gondoskodik.

A nyitó produkció után az MTVA komolyzenei tehetségkutatójának ifjú virtuóz tehetségei lépnek a színpadra, és varázsolják el a támogató közönséget, akik egy-egy darabot Déki Lakatos Sándor Liszt Ferenc díjas hegedűművésszel is előadnak fellépő szólistákat a Kodály Filharmonikusok Debrecen kíséri. E kiváló produkciók után könnyedebb zenei átvezetéssel betekintést nyújtunk a könnyűzene világába ahol Molnár Ferenc Caramel énekes adja elő sokak számára ismert dalait, amely szerzemények zenekari kíséretét a Kodály Filharmonikusok Debrecen biztosítja. A helyszín képi világának köszönhetően ezen eseményt is egy nagy volumenű fináléval kívánjuk zárni.

A koncert célja:
A Magyar Zenei Kulturális Alapítvány alapvető célja hogy minden pénzbeli-és tárgybeli adománnyal hozzájáruljon az egyetemes magyar zenei kultúra fennmaradásához, hagyományainak ápolásához, annak művészeinek minden mértékű támogatásához.
Ebből a nemes kezdeményezésből adódóan Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatával összefogva olyan kiemelt cél fogalmazódott meg bennünk, hogy e karitatív kulturális rendezvénnyel, s azon befolyt pénzbeli-és tárgybeli adományokkal Debrecen Megyei Jogú Városában működő önkormányzati óvodák számára hangszereket vásároljunk aminek köszönhetően nemcsak bevezetjük, hanem szakember bevonásával megismertetjük velük az egyetemes magyar zenei kultúrát és az abban rejlő szépségeket.

A rendezvényünk célja hogy mai kulturális életben olyan maradandó értékeket teremtsünk amelyek nem csak egyetemes kultúránk fejlődését szolgálja, hanem annak képviselőit, követőit is támogatja ezzel is irányt mutatva a minőségi kultúra fontosságának, annak igénylésének a jövő nemzedéke felé.

Ezzel az nemes kezdeményezéssel nemcsak az adományozói kultúránkról egy pozitív adományozási képet kívánunk kialakítani, hanem ennek köszönhetően bizalmi imázst is építenénk a civil szervezetek és az adományozó civilek között, amelynek legkiválóbb helyszíne Debrecen, s annak városa amely oly sokat ad a nemcsak zenei hanem az egyetemes magyar kultúránknak is egyaránt.

Műsorfüzet:

Magyar Zenei Kulturális Alapítvány – www.magyarzeneikultura.hu – Copyright © 2017 | Szerző: Pacsai Gábor kuratóriumi elnök